5 moeder dochter dingen met een speciale betekenis

De band die je als moeder opbouwt met je dochter is ontzettend bijzonder. De vorming van zo'n moeder dochter band begint al als ze heel klein zijn en wordt steeds sterker naarmate ze ouder worden. Op gegeven moment zul je zelfs bepaalde trekjes of eigenschappen van jezelf in je dochter herkennen. Je wil in die tijd dat ze opgroeit natuurlijk zoveel mogelijk van jullie momenten samen vastleggen. Hoe mooi is het dan om iets tastbaars te hebben dat deze speciale band met je dochter symboliseert? Deze moeder dochter dingen zal jullie band nog sterker maken.

Moeder dochter tattoo

Kinderen mogen vanaf twaalf jaar een tatoeage laten zetten met ouderlijke toestemming. Vanaf zestien jaar is dit niet meer nodig. Je kunt ervoor kiezen een symbool te laten tatoeëren dat voor jullie een speciale betekenis heeft of een tekst die jullie aanspreekt. Heb je geen idee wat voor tattoo je zou willen zetten? Hier zijn een paar ideeën!

Qua symbolen is een klein hartje op jullie pols misschien een leuk idee. Of een oneindigheidsteken dat jullie oneindige band symboliseert. Misschien is een tekst met ‘like mother' voor de moeder en ‘like daughter' voor de dochter wel wat voor jullie.

Vaak worden moeder dochter tattoos op de pols gezet, maar je kunt ook kiezen voor bijvoorbeeld de binnenkant van je elleboog. Wanneer je juist wil dat de tattoo minder zichtbaar is, kan je deze laten zetten bij je ribbenkast of op je enkel.

Moeder dochter sieraad

Een ander manier om de speciale band met je dochter om te zetten in iets tastbaars is door een mama armband te laten maken, bijvoorbeeld door Kleinezus.nl. Zo'n sieraad kun je helemaal naar jullie eigen smaak maken, waardoor je iets hebt dat lang meegaat en voor altijd een speciale betekenis voor jullie kan dragen.

Dragen jullie het liefst een matching armband, ketting of hanger? En welk materiaal vinden jullie mooi? Misschien houden jullie beide wel van goud of juist van zilver, of misschien dragen jij en je dochter het liefst sieraden met parels.

Je kunt een persoonlijke boodschap of symbool in je sieraad laten graveren of je jullie namen erop laten zetten. Als moeder kan je natuurlijk ook een sieraad met je naam van je kind(eren) dragen. Ook kun je kiezen voor een sieraad met jullie geboortestenen. Extra leuk is het wanneer je zo'n sieraad speciaal voor moederdag geeft. Of misschien wel ontvangt!

Moeder dochter activiteiten

Wat voor uitje vinden alleen jij en je dochter leuk om samen te doen? Het is bijvoorbeeld ontzettend leuk om samen een dagje of weekendje weg te gaan. Maar je kunt natuurlijk ook een spa dag houden, shoppen, samen koken of een girlsnight houden.

Als je dan toch aan het shoppen bent, kan je ook meteen dezelfde outfit scoren! Dit is vooral leuk als je dochter nog wat jonger is.

En wat is leuker dan dezelfde outfit dragen? Een fotoshoot houden met dezelfde outfit! Een ander leuk idee is een fotoshoot met meerdere generaties: bijvoorbeeld met oma, moeder, dochter en kleindochter.