Hoe hoog een dartbord moet hangen

Ben je van plan om binnenkort lekker met vrienden aan een mooie dartsport carrière te beginnen. Goed plan! Zeker in deze tijd kan darten een leuke sport zijn om uit voeren en nu heb je de kans om alleen te oefenen en jouw vrienden straks na de lockdown te overweldigen met jouw nieuwe dart skills. Klinkt als een goed plan toch?

Maar dan wil je wel weten hoe hoog je het dartbord moet ophangen zodat je straks niet voor joker staat wanneer het dartbord anders hangt dan je gewend bent thuis in de woonkamer. We leggen je graag uit hoe je op een professionele manier het spel darten speelt.

Het is heel belangrijk dat de hoogte van het dartbord goed hangt. Zeker wanneer je ook op andere locaties gaat spelen dan buiten je eigen woonkamer.

Hoogte van een dartbord

Hoe hoog een dartbord moet hangen is allemaal vastgelegd in verschillende reglementen over darten. De officiële manier voor het ophangen van een dartbord is op een hoogte van 173 centimeter gemeten vanaf de bullseye. Let wel op dat je op deze hoogte gemeten vanaf de grond ook zelf op de grond staat. Wanneer je gebruik maakt van een dartmat, wil je het verschil in hoogte ook meenemen in de hoogte waarop het dartbord moet hangen. Wanneer je niet thuis speelt kan het zorgen voor problemen, omdat je jezelf het verkeerd hebt aangeleerd.

Ga jij starten met darten: koop dartbord dat bij je past

Wanneer je net gaat leren spelen, kun jij prima uit de voeten met een goedkoper dartbord. Zeker wanneer je zo nu en dan speelt met vrienden of familie volstaat zo'n dartbord zeker. Ben jij juist van plan om dé nieuwe professionele darter van Nederland te worden? Dan kun je beter een ietwat duurder bord kopen om jouw skills op te oefenen. Een duurder bord is vaak gemaakt van betere materialen waardoor deze minder snel slijt dan eentje die wat goedkoper is. Ben jij klaar voor de hoge klassen? Koop een dartbord van het juiste materiaal.