Hoe maak je een campagne video?

Ben jij je bewust van de meerwaarde van een campagnevideo? Per dag zien we tal van reclameboodschappen, op televisie en op het internet. Daar komen ook nog eens een hoop reclamefolders bij. Om te voorkomen dat jouw reclame deel uitmaakt van de commerciële eenheidsworst, dien je op te vallen. Het wiel hoef je niet opnieuw uit te vinden, maar soepel moet hij zeker rollen. Een campagne video laten maken is dé manier om het echte verhaal te vertellen en dat op een originele manier. Val op door je te onderscheiden. Voldoen aan de technische standaard doe je door professioneel te filmen. Kies daarom voor een cameraman inhuren.

Ga voor authentiek


De meeste reclameboodschappen zijn vreselijk over de top. Jammer, want dat is nergens goed voor: je maakt mensen echt niet geïnteresseerder in je product door continue te schreeuwen en al dat nepgelach van acteurs. Het is naïef te denken dat mensen automatisch net zo geïnteresseerd zijn in jouw producten als jijzelf. Bescheidenheid past. Natuurlijk is het goed als je positief bent over wat je te bieden hebt, maar hou het wel binnen de perken. De meeste mensen die je campagne video te zien krijgen, zijn niet expliciet naar de video op zoek. Je moet hun dus langzaam warm maken voor je boodschap. Vertel het echte verhaal, wees eerlijk, spreek tot de verbeelding, maar forceer de boodschap niet door de strot van je kijker.

Pro Motion Film kiest voor oprecht


Bij Pro Motion Film geven we de voorkeur aan het 'echte', eerlijke verhaal. Dat betekent dat we geen acteurs inhuren, maar bij voorkeur echte ondernemers en werknemers in beeld brengen. Het zijn de initiatiefnemers van de video die in de campagnevideo de hoofdrol spelen. Reclame-eenheidsworst: daar behoren de meeste reclames toe die je op televisie en het internet voorbij ziet komen – de ene schreeuwlelijk volgt de andere op en het is allemaal glitter en glamour. Sorry, maar zo zit de wereld niet in elkaar. En raad eens? De kijker weet dat dondersgoed.

Een campagnevideo laten maken


Waarom een campagnevideo? Omdat je hiermee op begrijpelijke, heldere en motiverende wijze een boodschap overbrengt. Je zet de kijker doelbewust aan tot actie, haalt ze over je product of dienst te kopen. Ga je iedereen overtuigen? Nee, maar dat hoeft ook helemaal niet. Je kunt nooit verwachten dat je iedereen warm maakt voor je product – mensen zijn simpelweg te verschillend. Het doel is zoveel mogelijk mensen voor je boodschap warm maken.

Waar zet je de campagnevideo voor in?


Campagnevideo's kun je bijvoorbeeld inzetten om gelddonaties binnen te krijgen (denk aan goede doelen), maar in commercieel opzicht met name voor de promotie van product of dienst, de introductie van je bedrijf of juist een speciale aanbieding. Video zegt meer dan tekst alleen.