In Zoetermeer is er genoeg werkaanbod!

Wanneer je in Zoetermeer woont, dan wil je niet te ver reizen naar je werk. Dit begrijpen we maar al te goed en dat hoeft ook helemaal niet. Er zijn namelijk genoeg vacatures beschikbaar in Zoetermeer en vandaar dat we het in dit artikel over de beste branches in Zoetermeer gaan hebben.

ICT

Als eerste merken we op dat Zoetermeer een aantrekkelijke woonstad is, maar voorheen weinig internationale bedrijven kende. Het kabinet wou dat veranderen en het lijkt inderdaad de goede kant op te gaan. In de binnenstad is er een hoop vernieuwd in de detailhandel, daarnaast was het plan om de ICT sector in de lift te brengen in Zoetermeer. Dat is het kabinet erg goed gelukt, dit hebben ze namelijk gedaan met het Dutch Innovation Park. Daar zitten veel big data bedrijven die erg innovatief zijn en zich richten op e-health & cyber security.

De ICT sector is zeer breed en het zal je dan waarschijnlijk ook niks verbazen dat er behoorlijk wat functies beschikbaar zijn. Op MBO-niveau zou je moeten denken aan een applicatieontwikkelaar, veel bedrijven in Zoetermeer zijn daar naar opzoek en het worden er waarschijnlijk alleen maar meer. Op HBO-niveau ga je meer richting de specialistische kant op, denk bijvoorbeeld aan ICT-specialist of software-engineer. Ook hierin zijn de vacatures in Zoetermeer ruim vertegenwoordigd.

Detailhandel

Zoetermeer ligt dichtbij Den Haag en ligt ook niet zo ver van Rotterdam af, vandaar dat het er erg aantrekkelijk is om te wonen. Vandaar dat de detailhandel het erg goed doet in Zoetermeer en dat er veel vacatures zijn te vinden in die branche. Je kan bijvoorbeeld denken aan een verkoop- of servicemedewerker in een winkel. Maar je kan ook genoeg baankansen vinden als medewerker logistiek.

https://nl.jobberbase.com/vacatures-verkoopmedewerker/zoetermeer

Call-center

Je kan ook denken aan een call-center baan in Zoetermeer, er zijn namelijk genoeg call-centers in Zoetermeer die werken voor grote klanten. Je kan dan denken aan de klantenservice, maar ook het telefonisch verkopen is er genoeg aanbod. In deze tijden is het zelfs mogelijk om vanuit huis te werken. De vacatures zijn talloos, in de klantenservice kan je bijvoorbeeld denken aan het werken voor een telecomprovider. Daar kan je dan bijvoorbeeld als technische helpdesk medewerker aan de slag. Je kan je zelfs klaar gaan stomen om aan de slag te gaan als ICT'er, dan zal je meer moeten denken aan een klantenservice die gericht is op de ICT wereld.