Welke elektrische sigaret moet je kopen? Lees het hier

Welke elektronische sigaret te kiezen uit honderden modellen op de markt

Verstuivers, weerstanden, rare symbolen, nooit van gehoord. Het is moeilijk om in de wereld van de elektronische sigaretten te komen, omdat je als roker gewend zijn aan een afgewerkt en al verpakt product of bijna (handgemaakte sigaretten). Gaat u een elektrische sigaret kopen vergeet dan geen e-liquid erbij te kopen. De starterkits zijn altijd compleet maar wordt dampvloeistof word niet standaard meegeleverd.

Maar maak je geen zorgen, aan het eind van het lezen van dit artikel ontdek je de basisbegrippen die nuttig zijn om te begrijpen welke elektronische sigaret je moet kopen om een slimme en duurzame aankoop te doen.

Waar moet je beginnen om uit te vinden welke elektronische sigaret je moet kopen

Laten we beginnen met de basis. De elektronische sigaret is een apparaat dat "sigaret" wordt genoemd, maar dat eigenlijk niets te maken heeft met de klassieke sigaretten die je gewend bent. Het mechanisme is eenvoudig. Het bestaat in principe uit een hoofdbehuizing waarin de batterij is ondergebracht, en meestal ook een bedieningspaneeltje om de verschillende parameters in te stellen. Aan de bovenzijde bevinden de vloeistof en de weerstand die nodig is voor de omzetting in stoom.

Kant-en-klare kit of zelf monteren

De kant-en-klare kits bieden het hoofdlichaam en de verstuiver (het secundaire deel dat de vloeistof bevat en verdampt) in een verkooppakket. Klinkt handig, maar het kan gebeuren dat een goed frame een slechte verstuiver heeft., of andersom. Het mooie van de nieuwe apparaten die nu op de markt zijn, is de uitwisselbaarheidsfactor, dus waarom zou je jezelf beperken? Als je een beetje handig bent kun je de meeste onderdelen zelf monteren. Bij de aankoop moet je wel rekening houden met de verenigbaarheid en de kwaliteit van de onderdelen onderling. Natuurlijk zijn er modellen te koop die al de beste onderdelen op de markt combineren.

Welke onderdelen zijn dat dan

Batterijen

Sommige elektronische sigaretten worden in feite gevoed door kleine batterijen. Beetje zoals in de afstandsbediening van je tv. Ze kosten niet zoveel en kunnen apart opgeladen worden met een speciale externe oplader. Met een externe lader zal het niet alleen gemakkelijker zijn om de autonomie van je elektronische sigaret te beheren, maar het zal ook een investering blijken te zijn in economische termen en een voor meer gemak zorgen.

De ergonomie

Een andere belangrijke factor is het handvat. Hoewel het vooral een kwestie is van subjectief comfort en gewoonte, zijn de nieuwe elektronische sigaretten veel comfortabeler dan de eerste modellen, juist omdat de markt eindelijk is opgeschoven van de vorm van de apparaten naar die van de traditionele sigaretten.

Het bedieningspaneel

Weten wat onze elektronische sigaret zal doen is belangrijk. De nieuwe modellen bieden, in tegenstelling tot de oudere, de mogelijkheid om veel factoren te wijzigen, maar het eerste dat je kunt wijzigen is het wattage.

De wattages

In eerste instantie zul je lage watts gebruiken, anders zal het effect op de keel overdreven zijn. Je zult nauwelijks meer dan 30 watt mogen instellen. Om te beginnen met experimenteren, adviseren we een wattage variërend van acht tot twintig watt. Onnodig om te kijken naar apparaten die je in staat stellen om vermogens te ontwikkelen boven 75 watt.

De weerstand

Een groter of kleiner wattage zal gerelateerd zijn aan de weerstand die je kiest om in de verstuiver te introduceren. Zonder weerstand kan de vloeistof niet worden omgezet in damp. Weerstanden hebben een beperkte duur en moeten worden vervangen of geregenereerd. Elke weerstand wordt gekenmerkt door een waarde uitgedrukt in ohm. Weerstanden met een lage ohms hebben een hoge watts nodig om te werken. Omgekeerd hebben weerstanden met hoge ohm een lager vermogen nodig.

De verstuiver / clearomizer

Het is niet alleen verantwoordelijk voor het bevatten van de vloeistof, maar ook voor het verdampen ervan dankzij de weerstand. Elke verstuiver heeft zijn eigen specifieke weerstand. Het zal niet moeilijk zijn om ze te vinden, kijk maar eens in het instructieboekje of zoek snel op het internet.

De vloeistoffen

Als het de bedoeling is om een einde te maken aan de gewoonte om te roken, moet je beginnen met vloeistoffen met een gemiddeld tot hoog nicotinegehalte. Begin niet met een laag nicotinegehalte of je zult niet veel voldoening voelen en je zult terugkeren naar het roken van traditionele sigaretten om dat gevoel van voldoening te vinden. Het idee is om een stapsgewijs plan op te zetten dat er langzaam toe leidt dat de nicotineconcentratie afneemt. Begin niet met tabaksvloeistoffen, maar kies voor aromatische en fruitige vloeistoffen.