Zweetvoeten

Zweetvoeten, zweet-kakken, stinkvoeten, kaastenen. Allemaal verschillende benamingen voor één het hetzelfde probleem. Een penetrante geur die je voeten afscheiden. Of nog beter gezegd, een penetrante kaasachtige geur die de bacteriën die op jouw voeten leven afscheiden. En dan met nadruk op kaas-achtig want de boosdoeners zijn van dezelfde familie als die in stinkaasje groeien. De brevie bacterie.

Maar wat heeft deze bacterie nou op jouw voeten te zoeken en waarom is het zo prettig vertoeven voor dit organisme. Het antwoord hierop is eigenlijk hetzelfde als wat er voor elk levend wezen geldt, voeding, warmte en water(vocht).

Hoe kom je van zweetvoeten af?

Dus wil je van stinkvoeten af, dan zulk je één van deze drie onderdelen moeten wegnemen. Laten we met het eerste onderdeel beginnen dat is voeding. Bacteriën voeden zich op jouw huidschilfers. We halen deze uit de keten door onze sokken te wisselen en de voeten te wassen. Dit is een van de meest fundamentele middelen in de strijd tegen stinkvoeten.

Het beste doe je in de ochtend en in de avond, of als je onregelmatig werkt, na het opstaan en voor het naar bed gaan. Het zorgt er niet alleen voor dat je huidschilfers verwijderd maar het is ook goed voor je algehele zelf-hygiëne.

Wat nog meer tegen zweetvoeten?

Daarnaast is het van belang dat je voeten niet te lang achtereen opgesloten zitten in schoenen. Hierdoor kunnen of beter gezegd, gaan ze broeien. De perfecte omstandigheid voor bacteriën om te gaan vermenigvuldigen.

Is het zo dat dit alles niet helpt, dan kan je ervoor zorgen dat je de organismen uitschakelt door middel van een desinfectiemiddel. PediFris® is hier een uitermate geschikt middel voor.

Je strooit het in je schoen en je hebt er verdere helemaal geen omkijken naar. In de meeste gevallen ben je al na twee dagen (twee behandelingen) verlost van voetengeur. Dus iedereen in jouw omgeving zal letterlijk en figuurlijk opgelucht zijn.

PediFris® bestel je via de website www.pedifris.nl